Ulrika Eriksson

Jag driver sedan 2014 Forsbergs Blommor, som mina föräldrar drivit i ca 50år. Jag har floristutbildning med Gesällbrev i botten och har tävlat inom Blomsterbinderi. Mina största meriter är Svensk Mästare , Nordisk Trea och Årets Florist .Jag älskar att vara florist som ger dig chansen och vara kreativ och utvecklas mycket av nya projekt och ideer.Jag har under många år har hon jobbat på Interflora AB Stockholm, som inspiratör och produktutvecklare.

Min absoluta favoritblomma är spirea så skir och vacker och helt oemotståndlig.

Nu ser jag fram emot detta spännande projekt! :)

Helena Vikström

Jag är uppväxt på Forsbergs Blommor, som mina föräldrar drivit i ca 50-år och som sedan min syster Ulrika tog över och driver nu. Jag har floristutbildning med Gesällbrev och många  ävlingsmeriter. Jag har även  jobbat på Blomsteraffärer Stockholm och även sålt blommor på Hötorget under många år. Jag driver sedan  2004 Florashop , som driftar blomsteravdelningen på Ica Maxi Stormarknad Gävle.

Charmen med blomsterbranschen tycker jag är alla skiftande säsonger och blommor.

Favoriten är och har alltid varit knoppiga blommor ;)

Ulrika Kristiansson

"Färg, form, blommor och växter av alla olika slag har alltid legat mig varmt om hjärtat. Efter många år i hotellbranschen utbildade jag mig till florist på Munkeröds i Stockholm 2004.Jag drev Hedvigs Trädgård tillsammans med Carola Arnaryd tills vi bestämde oss för att lägga ner verksamheten 2017.

För mig är Violpenséerna helt oemotståndliga när de kommer tidig vår och jag blir alltid lika hänförd av de maffiga Pionerna som charmar oss alldeles för kort stund om året. På Gröna Kullen får jag kombinera det jag tycker bäst om -Möta människor i trivsam, blommig miljö"

Lisa Lennerström

Av en ren slump hamnade jag i den här branschen när jag som 16-åring blev antagen till Floristutbildningen. Med facit i hand kunde jag inte hamnat mer rätt och är så tacksam för det! Under mina år som florist har jag arbetat både i renodlad blomsteraffär och handelsträdgård.

Jag är egentligen mer fascinerad av vackra blad än blommor. Men om jag ska välja så är jag väldigt förtjust i nejlikor. De finns i dom mest fantastiska färgkombinationerna och står sig också hur länge som helst.

Annika Alnehed

Arbetat med växter och blommor i snart 30 år. Då jag har utbildning både inom trädgård och floristyrket har jag haft förmånen att arbeta med många olika uppgifter i den gröna världen genom åren . Gardencenter, blomsterbutiker, kursledare, trädgårdsrådgivare, park och kyrkogård är några av dem.

Min favoritblommor i år är en för mig nyupptäckt kärlek som heter blomstermorot . Den är vacker, skir som ett vildblommande hundkex. Men med sin stadiga stjälk och läckra vinrödrosa färg ger den ändå ett kaxigt och tufft intryck .

Carola Arnaryd

Trädgårdsintresset började tidigt vid 6-årsålder med eget trädgårdsland hos morfar. Vid 11-årsålder började jag jobba extra på helger och lov på Sörby Handelsträdgård. Sen gick de en del år med olika utbildningar och arbeten,å trädgårdsintresset fick bli en fritids sysselsättning.

Men så tog de fart igen och 2004 startade jag Hedvigs Trädgård som jag drev tillsammans med Ulrika Kristiansson fram till hösten 2017. Å nu är jag här på Gröna Kullen.

Min favoritblomma är Linnea Så liten och vacker med en otrolig doft.Men mest gillar jag den för man måste ut i skogen och ligga ner i mossan för att se hur vacker den är